Robert bakker | Mijn verhaal
Saxofoonles, saxofoonles haarlem, saxofoon
15488
page-template-default,page,page-id-15488,page-child,parent-pageid-15574,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Mijn verhaal

Muziek heeft mijn interesse in de breedste zin van het woord.

Ik kan mij door veel stijlen van muziek geraakt voelen en kan het een uitdaging vinden om die dan te spelen.  Voorkeur daarbinnen heb ik voor funk, jazz en geïmproviseerde muziek.

Sleutelwoord daarbij is verbinding.

Verbinding is er met andere muzikanten maar ook andere stijlen en het liefst nog met andere disciplines zoals beeldende kunst, theater en dans.

In 1963 ben ik geboren in Haarlem. Mijn muzikale start is  op 12 jarige leeftijd met klarinet les op de muziekschool Zuid Kennemerland, daar krijg les van Liesbeth Brinkmann. Plezier maken en genieten van samenspelen is wat de lessen bij Liesbeth mij daar leren en dat staat bij mij nu nog steeds voorop als ik speel of les geef.

Rond mijn 16e  ga ik ook saxofoon spelen en leer ik mezelf gitaar spelen. Ik speel saxofoon en klarinet in diverse pop en jazzbands  en werk ook mee aan cabaret en theatervoorstellingen.

Rond  mijn 24ste  ga  ik muziekgeschiedenis en compositie technieken studeren bij het MIEV  in Amsterdam. Ik neem saxofoonlessen bij Frans Vermeerssen. Later volgen lessen bij  Jorrit Dijkstra, Esmee Olthuis en Paul Weiling.

Rond die tijd start ik ook met het geven van saxofoonlessen aan kinderen en volwassenen.  Ik merk dat ik het leuk vind om mensen mee te nemen en te begeleiden in het ontdekken van hun mogelijkheden in de muziek.

Via de  Schumann Academie studeer ik voor  vakopleiding saxofoondocent lichte muziek en  rond in 2005 de algemene eisen voor de vakopleiding saxofoondocent af.

Bij de combinatie van muziek, theater en dans voel ik mezelf zeer thuis. Ik speel ik in theatervoorstellingen en werk samen in dans en muziek improvisatie projecten.

De interactie van improvisatie en reactie maakt mij enthousiast. Dat maakt het voor erg leuk om met DJ’s samen te spelen.

 

Momenteel speel ik in The Think Bigband, De Bakband en Just in Between. Daarnaast speel ik regelmatig  met Dj’s samen.