Saxofoon kopen of huren
Saxofoonles, saxofoonles haarlem, saxofoon
15598
page-template-default,page,page-id-15598,page-child,parent-pageid-15592,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Saxofoon kopen of huren

Een saxofoon kopen is niet iets wat je zomaar doet, ga vooral niet af op uiterlijk of leeftijd van een instrument.

Informatie inwinnen

Laat je eerst informeren door op het internet ze zoeken of naar verschillende saxofoonwinkels te gaan. Ik adviseer je naar een winkel te gaan waar ze alleen saxofoons of blaasinstrumenten verkopen. Een winkel die de saxofoonverkoop erbij doet verkoopt niet per definitie slechte instrumenten maar het verkopen en reviseren van een sax is nogal een specialisme. Je bent bij een speciaalzaak verzekerd van goed advies. Ook veel informatie kun je vinden in het Tipboek Saxofoon. Hier heb je ook nog erg veel aan nadat je een saxofoon hebt gekocht.

Mogelijkheden

Je heb over het algemeen drie keuzes als je besluit saxofoon te gaan spelen.

  1. een nieuw instrument kopen
  2. een nieuw instrument huren
  3. een gereviseerd tweedehands instrument kopen.

 

Tweedehands
Ik ben zelf een voorstander van het kopen van een tweedehands instrument. Als je een tweedehands instrument koopt, dan koop je een sax die zijn waarde al bewezen heeft: je hoeft niet bang te zijn dat dit instrument na een jaar opeens allerlei mankementen gaat vertonen. Voorwaarde is wel dat de saxofoon degelijk is gereviseerd. Een tweedehands instrument is relatief goedkoop. Als je een kwalitatief goede saxofoon nieuw koopt dan ben je al gauw tussen de vijftienhonderd –en drieduizend euro kwijt. Voor een goede studiesax ben je rond de achthonderd – tot twaalfhonderd euro kwijt. Je tweedehands saxofoon is vaak waardevast. Je kunt hem, mits in goede staat vaak tegen dezelfde prijs verkopen. Sommige oude instrumenten nemen zelfs in waarde toe.

Revisor

Voorwaarde voor een tweedehands instrument is natuurlijk een goede revisor. In Haarlem heb ik zelf al jaren goede ervaring met Tim Brennan. Hij heeft al vele jaren ervaring, is niet duur en is niet te beroerd om even tussen door naar je saxofoon te kijken als er wat mee is.